Interview i KP med Edward

Här är en Interview från KP tidningen:
 
Plötsligt ringde telefonen på KP-redaktionen. Vem var det som ville ha sig en pratstund med världens bästa tidning? Jo, ingen mindre än Edward Grimes, mer känd som ena halvan av den spralliga superduon Jedward!

– Det är så kul att få prata med KP igen! Jag minns när vi var med i tidningen i vintras! Vi var på omslaget. Och på en affisch. Och visst har vi varit med i ett... reportage också?

Ja, i KP Fixar, ni hade kuddkrig med två läsare.
– Just det! Vi älskar verkligen KP! Vi köpte typ tio exemplar av affisch-tidningen när vi var i Sverige!

Kul! Och nu har er nya skiva kommit, berätta om den.
– Skivan heter Young love. Vi är så taggade! En speciell grej som vi och fansen är extra uppspelta över är omslaget. På det har vi platt hår! Alla fansen bara: ”WOW! Ni brukar ju ha håret uppåt!”

Hur skiljer sig låtarna från de tidigare skivorna?
– Alltså, även de som inte gillade vår musik förut kommer att gilla skivan. Vuxna med, de kommer inte att tycka att den är jobbig när barnen spelar den. Det är bara att vrida upp volymen på max. En låt låter typ som David Guetta. Och låten Young love låter som Justin Bieber... Vad hände nu?

Va?
– Okej, John har blivit galen här bredvid mig. Hur som helst... Det är en countrylåt på skivan också. Det är låtar för alla, helt enkelt!

Kommer ni till Sverige snart?
– Ja, vi har en turné på gång. Förhoppningsvis kommer vi till Malmö och Stockholm. Jag minns så väl förra gången vi var i Sverige. Det snöade. När vi kom till flygplatsen var alla fansen där och de var helt galna.

Hur viktiga är fansen för er?
– Det är de som ser till att folk får veta vilka vi är. De mejlbombar radiostationer och säger åt dem att spela våra låtar. Och fansen är alltid med i publiken när vi är med i tv. Oftast annars är det bara tysta vuxna med. Våra fans kommer dit och skriker och fixar lite ”Jedmania”!

Kommer ni att turnera i hela världen nu?
– Nja, alltså vi är ju jättejättestora i Europa, men annars har vi mest gjort en intervju på typ Filippinerna. De gillade oss jättemycket där, men förstod inte vad vi sa. Vi fick prata jättelångsamt, typ: ”Viiii ääääär Jeeeeedwaaard”. Och vi fattade knappt vad de sa heller, så vi bara babblade på. Men det var jättekul i alla fall.

Blir det aldrig tråkigt att resa så mycket?
– Nej, vi har med oss massvis med dvd-filmer som vi kollar på, det är ett bra sätt att få tiden att gå. Och vi sover mycket. Och så gör vi egna roliga filmer som vi klipper ihop. Jag klipper ihop en musikvideo just nu på min dator. Vi filmar en massa när vi är med i tv-program eller gör olika grejer och sedan klipper vi ihop det till musikvideor. De blir jättebra.

Vilka dvd:er ser ni?
– Vi gillar komedier, inte läskiga filmer. Vi vill inte bli skrämda, för då kanske vi inte vågar gå ut. Det ska vara typ Men in black och James Bond och sådant.

Brukar ni läsa?
– Ja, John gillar Harry Potter. Jag försökte läsa Sagan om ringen, men den var för tjock. Nu har jag den som dörrstopp i stället.

Vad saknar ni mest när ni är ute på turné?
– Eftersom vi är tillsammans så känns det inte som att vi saknar någonting. Det hade varit skillnad om vi reste var och en för sig. Vi gör nästan allt ihop. Just nu sitter John bredvid mig och signerar skivor. Sedan är det klart att det finns tillfällen när vi vill vara själva. Men när vi blir osams så handlar det mest om vem som ska göra en intervju eller så. Vi slåss aldrig. Och om vi har olika åsikter om något försöker vi kompromissa.

Har ni något favoritställe i världen?
– Tokyo i Japan. Det är galet där. Vi gillar ställen som är galna. Vi gillar inte lugna och tysta ställen. Men vi älskar Sverige förstås, vi pratar alltid om Sverige i alla intervjuer! Alla i typ Polen och Litauen bara: ”Men prata om oss någon gång!” Vi vill så gärna komma tillbaka till Sverige snart. Vi kommer absolut senast när det är Eurovision nästa år. Antingen så har vi vunnit den svenska uttagningen och sjunger för Sverige eller så är vi bara där och kollar.

Att bli artister var en dröm för er. Vad drömmer ni om nu?
– Vi vill att hela Jedward-grejen ska bli ännu större. Till exempel så håller vi på med en egen tidning, vi vet inte vad den ska heta, men den ska bara handla om oss och vi ska vara på omslaget varje gång.

Vad gör ni en ledig dag?
– Vi är nästan aldrig lediga. Vi kom hem från USA i går och är supertrötta efter resan. Det känns som om det är natt fast det är dag och jag vill bara sova. Men om några dagar ska vi vara förband till Westlife. Och sedan är det en massa andra konserter. Så vi måste träna på låtarna och på dansstegen så att de sitter.

Har någon av er flickvän?
– Nej. Vi umgås mycket med tjejer, men bara som vänner.

Ni har ganska många husdjur. Berätta om dem.
– Vi fick precis en ny hund. Han heter King. Vi har andra hundar också. Vi brukar gå ut med dem på promenader för då är det ingen som ser oss, alla kollar bara på hundarna. Vi har en papegoja också. Och en katt. Men jag har inte sett den på ett tag, så jag tror att grannarna tar hand om den.

Okej, tack Edward!
– Tack själv! John hälsar. Hoppas att vi hörs igen snart!

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0